Elsas mode

Igår efter halkan åkte jag vidare till Norrtälje. Hade med mig kameran, så jag knatade runt där i min ensamhet och knäppte lite bilder och gick in i lite mysiga affärer. Bland annat så köptre jag Sofi Fahrmans nya bok. Tänkte lägga mig och läsa den nu hade jag tänkt. Lite mysigt sådär innan jag ska iväg till jobbet.



Happy Halloween!


Jag klarat'!

Gillinge var superkul! Skulle kunna göra det flera gånger om, men då skulle det allt behöva vara gratis! Var lite nervös till en början. Mest för att jag inte visste vad som skulle hända och dels för att jag inte visste om jag skulle klara det eller inte. Skulle ju behöva skämmas ihjäl om jag inte klarat det. "Alla klarar ju halkan!" Men det var inga problem alls det, lätt som en plätt! ;)

Blev dock lite nervös igårkväll när pappa började snacka om att man skulle behöva skriva nått litet prov där. Är inte riktigt haj på allt det teoretiska än så då började svettdropparna samlas i pannan. Det hade ju inte jag hört av någon innan, så det sa jag till honom. Då säger han: Det gjorde jag när jag körde halkan minsan! Haha, vilket var 50 år sedan. Så då lugnade jag ner mig en aning. Skönt att de har tagit bort det iaf! :)


Halkan i morgon bitti!

Nu kom vi nyss hem från Frixxies mansion. Glömde ju helt bort att både jag och Julia har halkan på Gillingebanan i morgon bitti klockan 07.45! Kom på det mitt i middan, så det var ju surt. Hade sett fram emot en riktigt spårat kul kväll. Istället blev det för mig en lugn kväll utan både alkohol och sena timmar. Men det var trevligt att träffa och prata med alla. Många man inte sett på ett L Å N G T tag och många man bara inte kan få nog av att träffa :) Mycket trevligt!


Får jag höra ett stort GRATTIS!

                              ... till Frida som fyllde 19 barre igår! Hurra! Hurra! Hurra!


Nu sitter jag mest här och väntar in tiden. Ska strax börja göra mig i ordning. Jag och Julia ska nämligen hem till den här goa tjejen och fira att hon fyllt 19! Ska bli trevligt trevligt trevligt! :) Igår blev det tegelbruket som tyvärr belv lite otaggat. Det var höstlov för den delen av folket som fortfarande går i skolan och det svämmade över av 91:or. Idag däremot blir det lite chill hemma hos Frida med folk man känner ← Mycket mer min melodi! :)


Körkort?

Hello gott folk! Idag har jag övningskört i stan för första gången. Skjutsade pappa till och från Slussen, där han hade ett möte. Det gick väl både bra och dåligt. Men mest bra! Dåligt för att jag egentligen inte kan köra bil, bra för att jag känner att jag blir bättre och bättre för varje gång. Så snart kan jag! Roligt är det också nu när man börjar bli bättre! Dock är jag lite sur över att min lillebror på fyra år hann ta sitt körkort före mig. Nästan så att jag ska ta och sätta mig och skämmas i en vrå här någonstanns.



Inte visste jag att det är dagis man ska gå till om man vill fixa körkort snabbt och enkelt. Imorgon är det jag som står där och hänger på låset!


Goood morning Sweden!

Försökte ge mig på en morgon som gårdagen. En tidig alltså. Var riktigt härligt att gå runt flera timmar innan jobbet och göra diverse saker. Men det vet vi ju alla hur det slutade.. inte så bra. Nu har jag precis gått upp, hunnit platta håret och sätta en kastrull med vatten på spisen. Sen är jag nog rädd att jag måste rusa iväg till jobbet när mina nudlar är klara. Inte alls lika trevlig morgon som gårdagens alltså.

Varför måste sängen vara så skön? Och varför måste det vara så kallt utanför täcket? Måste nog skaffa mig en oskön säng och sova utan täcke för att vänja mig vid kylan i framtiden. Den här morgonstressen är inte hållbar!


Veckodag nr 2

Trotts min brist av sömn i natt och det faktum att jag gick upp tidigare än tidigast i morse så har jag vart pigg hela dagen. Så jag antar att jag är nära en kollaps nu. Då är det ju i alla fall bra att jag ligger i sängen, utifall det skulle hända. Men än så länge så känner jag mig fortfarande pigg. Fast jag ska ta ett försök att sova nu i alla fall. Vill ju inte att all denna pigghet ska vända ryggen åt mig och göra så att jag får ta igen det i morogon i form av übertrötthet.  God natt på er!

P.S För er som undrar så gick körlektionen i morse över förväntan bra, och jag ser redan fram emot nästa. Nu jävlar ska jag också in i den här körkortsmatchen! ;) D.S


I don't do sleeping

Klockan är snart tolv och jag ska upp klockan 05.30 imorgon bitti. Eller morgon och morgon, skulle snarare vilja kalla det natt, det är ju inte riktigt männsikligt hur tidigt det är. Herregud! Kanske ska ta och göra en all-nightare och sitta uppe hela natten för att inte försova mig. Börjar bli lite rädd för att jag inte ska kunna vaka. Har fem larm på, men vissa mornar verkar det som att jag inte hör dem. Konstigt och en aning jobbigt det där. Får hoppas att min kropp fattar att det är viktigt och vaknar till liv.

Det är nämligen så att jag har bokat en körlektion klockan 07.15 i Norrtälje. Hur jag nu kunde vara så dum?! Över min döda kropp att jag gör det igen. Men men, nu är det som det är, och vill jag inte förlora mina pengar så är det bäst att jag åker dit, hur mycket det än må ta emot (och det är mycket vill jag lova).


Inte lätt när det är svårt

Känner mig tung idag. Allt är inte alltid så lätt. Speciellt inte när man vaknat upp med det här humöret.

Just den här veckan skulle jag vilja vara tillbaka i skolan igen, höstlov som det är. Skulle vara så himla skönt att vara ledig en hel vecka tillsammans med alla man tycker om. Istället är det måndag och jobb väntar om några minuter. Ne, usch vilket måndagshumör. Får hoppas att det går över snart!


Tidsomställning

Tycker det här med tidsomställningar är otroligt förvirrande. Kan ju säga att det var tur att jag inte jobbade idag, det skulle ha kunnat gått hur som helst. Tillslut har jag dock insett att vi har vunnit en timme, och det kan ju aldrig vara fel. Skönt att känna att man har en timme mer hela dagen. Speciellt när man vaknar lite senare och kan känna att det inte var riktigt så sent i alla fall. Eller när klockan börjar bli mycket och man faktikst inser att man kan tänka att klockan är en timme mindre än vad den skulle vara.


Har fått förklarat för mig att på hösten ställer man tillbaka utemöblerna (alltså ställer man tillbaka klockan) och på våren ställer man fram utemöblerna (alltså ställer man fram klockan). Smart tycker jag. Det kommer i alla fall jag att komma ihåg.

 


En magisk bryggd!

Kor är för jävla härliga! Tror nästan att jag kan ha druckit 2 liter mjölk idag. Det har vart en oförklarligt underbar dryck denna söndag! Mums!


The weekend

Sorry för den dåliga uppdateringen under helgen. Har inte vart hemma sedan i fredags och en dator har jag knappt vart i närheten av. Det får bli min förklaring.


I fredags blev det iaf en lugn kväll hemma (hos Martin). God middag + idol + ost + vin. Det var mysigt!

Lördagen spenderades i täby centrum under eftermiddagen, till min plånboks förtvivlan. Som tur är blev presentkorten använda och det enda jag la "riktiga" pengar på var en underbar röd jacka från everest för några underbara slantar! Älska rea! På kvällen blev det bio, (500) days of summer, med Martin inne i stan. Och efter det åkte vi hem och lämnade bilen för att sedan bege oss till Bällsta och umgås lite med min bror och några av hans vänner. En liten tur in till centrum och 3 kronor hans också med och sängen fick jag inte besöka fören sent på natten.

Den här dagen började ganska sent och jag har inte mått så bra som jag förtjänat att göra. Så efter jag vaknat har tiden mest bara passerat hemma hos martin i soffan. Men det har vart rätt skönt det med!

                 (Det enda jag hatar med helger är bara att de ska gå så himla fort)!


Pälsmössa eller icke pälsmössa, det är frågan!

Ja jag vet, jag är jätteseg på att göra mig i ordning. Men det finns jämt så mycket frestelser som lockar bort mig från banan. Idag var det t.ex ett mycket roligt spel här på datorn som jag har upptäckt. Man kan väl säga att jag är lite av en fiskmamma nu som måste ta hand om sina små yngel! Haha ;)

Men nu är jag i alla fall så gott som klar! Påklädd och redo att visa mig utomhus. Har dock väldigt svårt att bestämma mig för den här nedrans pälsmössan. Gillar den men är rädd för att jag ska känna mig jättedum om jag går ut i den, ja ni vet känslan. Jag vill ju inte att den ska åka ner i väskan på en gång om jag bestämmer mig för att behålla den.

Här kan ju ni iaf få en liten titt på den. Stor och härlig! Känner mig riktigt lurvig i den. Och konstig. Men kanske är det bara för att jag är ovan? Va fasen, 99 kronor pungade jag ut för den. Egentligen ingenting om man tänker på vad massa annat skit jag lägger pängar på.


Fredag!

God morgon alla sköna!

Idag är planerna som sånna att jag ska möta upp Martin inne i stan när han kommer med tåget från Nynäshamn. Sen tror jag att vi tar och stannar till hemma hos honom en sund innan vi åker tillbaka in till stan igen. Tänkte nämligen bjuda honom på middag ikväll.

Nu känner jag däremot att jag har legat och dragit mig alldeles länge här i sängen. Tror att jag ska gå upp och ta en dusch och göra mig i ordning. Todels!


Täby Centrum it was

Det blev en heldag i täby centrum helt enkelt. Åkte ju hemifrån vid ett och sen rusade tiden bara iväg, och när jag var redo att åka därifrån ja då kom mamma dit och jag stannade och höll henne sällskap.

Fick med mig lite godsaker hem, fast presentkorten ligger kvar lika fulla som förut i plånboken, visakortet däremot blev tyvärr lite tommare. Känns lite sådär, vill ju spara så mycket som möjligt till London, men sakerna jag hittade var såå fiina, så jag var bara tvungen. Nu har jag däremot inträdesförbud i affärer. Tufft jag vet, men det är enda sättet att hålla pengarna i styr.

När vi kom hem slängde jag i mig mat och sen sprang jag hem till mitt andra hem för att vara barnvakt åt mina småbröder mellan sju och halv nio. Efter det blev det språngmach hem till mamma igen där nya Wallanderfilmen väntade på att få sätta igång. Mysigt värre, med morötter och tortilla-dipp (favvo!). Och framåt slutet kom även lakritsgrodorna fram!


En liten tjuvkik på mina små fynd. Det blev en färgglad klänning, en paljettig tisha och en pälsmössa. Den sistnämnda är väl den enda jag är en aning tveksam till. Frågan är om jag kommer våga bära den. Hhm..


Täby Centrum it is

Att gå runt hemma när man är ledig är inte alltid lika skönt, börjar bli rastlös. Så nu tänkte jag dra in till Täby Centrum ett litet tag. Kika runt lite. Kanske hitta något för mina nya presentkort. Vi hörs senare!



Älskar min nya jacka! Att den kostade 200 riksdaler gör det inte värre. Ett riktigt kap tycker jag!


Nonrefundable tickets

När jag kom hem från jobbet vid halv tio igår låg mina och Sofies biljetter till London i ett kuvert på köksbordet. Hurra säger jag!



Titta så färgglada & fina! Blir alldeles lycklig av att se på dem! ;)


Dog-tired

Haha, tydligen heter dödstrött dog-tired på engelska. Haha hur kul som helst ju! Det är i alla fall vad jag är just nu, hundtrött! Den här dagen har inte alls gått lika lätt förbi som jag hoppats. När klockan slog fyra och jag fick reda på att Emma var sjuk och att jag skulle få sitta i kassan hela dagen, bara försvan min ork.

Nu ligger jag i sängen med datorn i knät. Tänkte ta och titta på det senaste avsnittet av Gossip Girl som har kommit ut. Talk to you later!


Sådär ja

Så var man redo för jobb då! 12.30 -21.?? gäller idag och jag är fit for fight, är nämligen sista dagen innan en fyra dagars ledighet. Alltid lite extra lätt att gå till jobbet med den tanken i huvudet.

Den röda t-shirten är på, lika så de svarta byxorna. Nämnskylten sitter där den ska, håret är plattat och maskaran är på. Redo!


Sen tycker jag alltid att lite halvrisiga (eller okej, helrisiga) naglar alltid toppar en outfit. Speciellt min jobboutfit när jag ska sitta i kassan hela dagen och det ända folk ser är mina naglar, eller åtminstone inbillar jag mig det. Men men inget jag hinner göra något åt nu. Får försöka pilla bort det under dagen!


If you snooze you lose

.. som Sofi Fahrman skriver i sin nya bok. Och där har hon ta mig fasen rätt! Gud vad mycket tid man slösar på att sova hela morgonen. Bara det att det ska va så jävla skönt att sova då. Hm.. själv är jag expert på att snooza. Har redan fem förinställda larm på mobilen, sen lite snooze på det. Aja baja, inte bra! Men vad ska man göra när sängen är det skönaste som finns i hela världen när klockan ringer? Snooza lite till såklart! ;)

(P.S man kan smygläsa Sofi Fahrmans nya bok Elsas Mode i veckans nummer av Sofis mode. haha D.S)


Presenter





Fick minsan lite smått och gott från familj och vänner. Så jag får säga att jag är mycket nöjd, och stolt ägare till ett Littmarck-armband, en ny Thomas Sabo-berlock, ett objektiv, presentkort, théer, hörlurar, vinglas från Iittala som jag samlar på, Karolina Gynnings nya bok, en betald biljett till Sp3d's studentskiva (haha), en middag/bowlingkväll med bror + flickvän, en backpack-ryggsäck till min och sofies jordenruntresa nästa år, mer smycken och lita annat smått och gott.


Fyllde ju år för några dagar sedan..

Okej, fyra dagar sedan. Och ja jag räknar det som att jag är 19 år och fyra dager. Inte bara 19. Men det går nog snart över. Börjar redan bli jobbigt att räkna dagar ;)

Tänkte att jag skulle beskriva den stora dagen lite eftersom att jag inte hade tid för bloggen då. Var väldigt upptagen förstår ni. För det första och oförlåtliga så jobbade jag (det var ju lördag, så det var jag lite arg på!). Och inte nog med det så började jag klockna 07.00 till råga på allt. Herregud, men det är min vanliga tur det!

Efter jobbet rusade jag hem där huset redan börjat fyllas på med massa glada släktingar. Jag öppnade paket och käkade massa tårta. Efter ett tag smet jag och julia därifrån och åkte hem till Malin och Sarah på cocktailparty med massa goa tjejer jag inte träffat på mycket länge. Väldigt trevligt! Dock borde kvällen ha fortsatt och slutat där. Men resten behöver vi ju inte gå in på. Det var hur som helst en mycket trevlig kväll!


London bokat!

Juste, eftersom att jag inte satt mycket vid datorn igår så han jag ju inte berätta att London resan är bokad nu!  

Det blir jag och Sofie som åker. Efter att ha suttit och tittat på hotell och flyg så bestämde vi oss för ett som vi tycker lät mycket bra, centralt läge och till ett bra pris. Så den 19 november strax innan 7 på morgonen stiger vi på planet mot England, London för en fyra dagar lång vistelse. En lång-weekend med andra ord. Ska bli så jävla kul! :)


 


Nattligt besök

Igår skulle en överaskning vänta på mig här hemma när jag kom hem från jobbet. Istället fick jag ett samtal en timme senare av en sömnig Martin som lyckats somna på bussen och vaknat upp i Norrtälje. Jag tror att jag själv har en inbyggd väckarklocka som gör att jag alltid vaknar precis innan bussen är i Brottby, för under mina 19 år här har jag aldrig lyckats vakna upp i Norrtälje. Eller så kanske jag bara har turen på min sida. Vilket som, så är jag i alla fall mycket glad för det.

Så, igår var alltså första måndagen på, vad kan det vara, 12 veckor (?) som min lilla älskling kom hem till mig. Hans fängelse (lumpen) hade gett dem kvällspermis, och då satte han sig på bussen hem till mig. Gissa om jag belv glad när han äntligen kom fram! :)

Dock blev det ganska sent igår och när han skulle upp och iväg klockan 5 i morse så följde jag med honom upp. Fråga mig inte varför. Men jag antar att det kan vara orsaken till min lilla sleepin this morning.  


Sovmorgon big time

Oj oj oj, ibland har man tur. Eller tur i oturen kanske. Försov mig i morse, men vaknade ändå innan jag börjat jobba. 12.09 var klockan och jag skulle börja 12.30. Herre gud vad fart det blev i mig kan jag säga. Rusade upp och sminkade mig och borsta tänderna, håret han jag inte platta så det har fått vart lockigt idag. Men jag har mest bara vart glad att jag inte vaknade 20 minuter senare. För oj oj oj, då hade dagen blivigt helt annorlunda.


19 år

                               Tänka sig att den här tjejen är 19 år. Det skulle jag aldrig gissat..
                                        19 år och två dagar till och med, näst intill omöjligt!

Här ute i skogarna kan det hända mycket överaskande. Speciellt i början på Rönnvägen. Nu måste jag gå och ta hand om min gäst. Får ta och sticka in huvudet här i morgon igen. 

Puss och kram på er!

Grattis till mig!

Grattis till mig Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! GRATTIS TILL MIG! G r a t t i s  t i l l  m i g ! Grattis till mig Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! GRATTIS TILL MIG! G r a t t i s  t i l l  m i g ! Grattis till mig Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! GRATTIS TILL MIG! G r a t t i s  t i l l  m i g !Grattis till mig Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! GRATTIS TILL MIG! G r a t t i s  t i l l  m i g !Grattis till mig Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! Grattis till mig! GRATTIS TILL MIG! G r a t t i s  t i l l  m i g !

... som fyller 19 år idag! :D


Såhär har jag gått runt idag




Nu kom Martin hit, vi ska åka till Norrtälje och dumpa av hans lillebror där ;) En liten roadtrip ännu längre ut i skogarna sådär tänkte vi. Kan ju alltid vara trevligt.

Föresten, herregud vad det börjar bli mörkt tidigt nu! Hatar känslan av att klockan är mycket mer än vad den är. Inte så kul att ha känslan av att det är kväll redan runt klockan fyra på dagen. Nee ni, gillar jag icke!

Imorgon så..

Tänk vad tiden går fort. Imorgon fyller jag år. Jag blir ett år äldre på en dag, bara sådär. Känns ju lite härligt! Fast egentligen har jag inte tänkt på mig själv som 18 på ett tag nu, eftersom många andra redan fyllt år och jag är ju lika gammal. Så egentligen blir det ju ingen skillnad i morgon. Jag kommer bara att bli 19 på riktigt. Sen är ju 19 en ganska så värdelös ålder. Men men ett steg närmare 20, så då blir det lite roligare!


Material things

Kolla mina nya klockor från cocoo.se och armbandet jag fick när jag köpte dem. Har svårt att slita blicken från dem. De har så mycket kärlek att ge ;)


En dag på stan

Inte alltid så lätt att ta kort på sig, och eftersom jag är expert på att ta kort där bara halva huvudet är med så fick det här duga. Skulle blitt likadant om jag stått och försökt en timme till. Så jag besparade mig det besväret. Och jag kan ju tänka mig hur det skulle sett ut om någon gått förbi. Tur för mig att jag bor i Brottby, så det händer inte så ofta. ;) Ni kan ju i alla fall se vad jag hade på mig igår när jag åkte in till stada för att handla lite presentos och möta Sofie för middag och fika.



Ut på stan

Nu har jag precis gjort mig klar för att åka in till stan. Tänkte gå runt och kolla lite efter en present till Julia och sen runt sex ska jag möta upp Sofie som då slutat jobba och planera lite runt vår Londonresa som ska ske snart.

Ha det bra så länge!


Sen när blev man för stor för tecknade barnfilmer?

Känns som igår jag låg där nerbeddad i soffan framför en riktigt bra tecknad barnfilm. Eller suget efter barnfilmsmarathon när man var sjuk. Men nu när jag tänker på det så var det ju evigheter sedan. Trodde aldrig att jag skulle växa ifrån det där. Så nu när jag gick in i Julias rum och såg alla gamla disney-klassiker ligga där i en låda fick jag nästan en liten tår i ögat av att ha växt ifrån dem, att jag aldrig skulle klara av att titta igenom en enda hel film av dem. När hände det här egentligen?! Jag antar att för evigt är en väldigt lång tid, intesant Stormamma?

En stående ovation till Disney som gett min barndom Askungen, Pinochio, Peter Pan, Törnrosa, De 101 dalmatinerna, Djungelboken, Svärdet i stenen, Anastasia, Robin Hood, Micke och Molle, Den lilla sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret, Aladdin, Lejonkungen, Pocahontas och massa andra underbara sagor. Det är nästan så att jag tar tillbaka det där jag sa om att jag aldrig skulle klara av att titta igenom en hel tecknad fílm idag. Kanske ska ska ta och bli sjuk och ha det där maratonet ;) Bara jag börjar tänka på alla dessa underbara filmer kommer ju suget tillbaka lite.


Vitamin Care

"Att skönhet kommer inifrån har du hört. De dagar då utsidan känns glåmig och grå kan du ge insidan lite extra hjälp. Vitamin Care innehåller vitaminer och zink som bidrar till god ämnesomsättning i kroppens celler samt biotin för hår, hud och naglar."

Det här låter ju helt underbart tänkte jag i morse. Gick runt på jobbet och kände mig inte alls sådär pigg som jag borde. Så hajade jag till vid Vitamin Wells-hyllan och fastnade direkt vid det där "..då utsidan känns glåmig och grå.." och kom på att det var exakt så jag kände. Fort fram med plånboken och halsa flaskan i ett svep. Kände mig bättre på tre korta sekunder. Tills... Linda kommer fram och påpekar att jag måste dricka fyra flaskor till om jag vill få i mig det rekomenderade dagliga intaget av alla vitaminer som påstås finnas i flaskan. Snopen blev jag, och så gick jag och köpte fyra till. Eller kanske inte.


Aja goda är dem i alla fall. Min favorit är Vitamin Defence med flädersmak. Riktigt mums mumsig!


Så tokigt det kan bli.

Oj vad konstigt förra inlägget blev. Vet inte riktigt vad som hände där i morse, hade lite brottom! Antar att jag råkade klicka in nån tangentkombination där i stressen. Brukar göra det ibland och sen har jag ingen aning om hur jag får tillbaka det till vanligt. Samma som nu, har ingen aning om hur jag ska fixa det där. Men men inget jag orkar lägga energi på, så det får va som det är.


Nu jävlar!

Nu jävlar ska det där körkortet bli av! Kom nyss in från att ha övningskört i Åkersberga med pappa hela morgonen. Efter det grep jag tag i telefonen och ringde körskolan och bokade en lektion innan halkan om två veckor. Tänkte att det kanske kunde vara bra och få en proffessionell åsikt på om det är något jag kan klara av. Vet inte riktigt om jag törs lita på Martins ord "Alla klarar halkan, det går inte att misslyckas". Haha det tror jag visst att man kan och jag är livrädd för att bli den där "ingen"! Gulp!

Nu måste jag rusa iväg till jobbet! Tur bara att det tar två minuter dit! ;)


Burriga färger

Vad sägs som Midnight passion, Great Looks eller varför inte Fashionista?

Nu är det höst (för det har väl inte övergått till vinter på riktigt än?) och alla somriga färger på naglarna måste bort. Fram med det mörka!



Min nya höstfavvis är vinrött, eller midnight passion om så föredras. Übersnyggt! Den har vart borta* ett tag, i princip ända sedan jag köpte den för några höstveckor sedan. Har undrat vart den har varit, och så idag så stod den bara där på min hylla igen.

*borta = någon (anntingen mamma eller julia) har vart här och tjuvat ;)


Äntligen jul!

... Eller vad är det frågan om?

Inte bara det att första snön kom idag, julen verkar även vilja komma med den. Idag fick vi nämligen hem en jultidning (Allers om jag inte mins fel) till ica, samt julmust och julstjärnor. När vi var hos Martins mormor och morfar i helgen så hade de precis vart på julmarknad. Är det inte lite tidigt för allt det här? Eller har det alltid börjat så här tidigt? Det är galet! Det är ju bara 13 oktober for christ sake!


Första snön

Tänkte bara meddela att första snön faller i skrivande stund. Love it!



Julia kom just inspringande i mitt rum som ett litet barn för att väcka mig och säga att det snöar utanför fönstret. Såhär (över randen) såg mitt inlägg ut förra året när första snön kom. Ända skillnaden är att det var den 31 oktober då, och att jag älskade det. Nu älskar jag det absolut inte. Kanske bara för att den här snön mer liknar slask då inget vill stanna kvar på marken. Men kanske är det ett tecken på att det kommer att bli en vit riktigt vinter i år, och då gillar jag det! Känner inget för det här mellantinget.


Mittbena?




Fick lite smak för det här med mittbena i helgen. Först tyckte jag att det såg ganska konstigt ut på mig, men när jag väl fönat och plattat håret för att se resultatet var det för sent för att ändra tillbaka. Och nu när jag har gått med det i några dagar har det börjat växa i mitt tycke. Lite roligt med förändring eftersom jag är för feg för att färga håret just nu. Dock hatar jag att utväxten blir så tydlig i ljust hår.. What to do? What to do?

Eller snedbena, som vanligt?

 


Cocktailpartaj


Det är alltid roligt när folk tar initiativ och för några dagar sedan damp det ner ett brev i brevlådan med just ett bra sådant. Nämligen en inbjudan till ett cocktailparty på lördag. Så inte nog med att det är the day of the year den här lördagen, nämligen min b-day, så blir det massa alkoholssmuttande tillsammans med alla mina golliga tjejer. Nu längtar jag! Måste bara dra mig igenom ett gäng arbetsdagar först, men sen så!


Halkan bokad

Den här mogonen har jag försökt vara lite produktiv. I och för sig sov jag ganska så länge, men med tanke på brist av sömn i helgen så behövdes det för att jag ska kunna jobba till tjugo över nio ikväll.

Till saken: Jag har bokat halkan på Gillingebanan. Så nu ska jag väl äntligen börja få det här körkortet att hända. Nu måste jag bara boka några lektioner innan, och övningsköra lite, var ett tag sen nu. Ojojoj hur ska det här gå?


Så har ännu en helg passerat..

Herre gud, redan söndag kväll! Det är helt galet! Varför går tiden så fort när man är ledig för?! Speciellt söndagar tycker jag bara rusar förbi. Kanske för att jag går med en klump i magen och ångest hela dagen över att hela helgen redan gått och att det alltid bara är några timmar kvar innan Martin måste åka tillbaka till logamentet. Tragiskt!

Igårkväll var i alla fall en ganska så händelserik kväll. Vi körde en alla-uteställen-som-finns-i-vallentuna-kretsen-kväll. Först åkte jag och Martin hem till Jocke och Joel där det blev mycket lumpensnack, eftersom det är extremt coolt, och vi är så extremt coola människor. Efter det kom Sofie och sällade upp med oss och vi drog iväg till en ganska spårad lokalfest här i skogskrokarna. Efter det drog vi till Våning ett, och efter det till tre kronor, och sist men inte minst avslutades kvällen på Tegel (Om vi inte räknar med donken som slutstopp där jag och Jocke blev övergivna tills klockan var halv fem på morgonen och vi äntligen fick åka hem och sova). Det kallar jag en effektiv kväll!


It's a date

Idag blir Martin "utsläppt" från lumpen. Ja, för mig är han fångad där. Han får åka därifrån vid ett-tiden så jag ska möta honom vid centralen vid två någon gång, krama honom jättehårt och sen pussa på honom massa gånger. Sen tänkte vi kanske gå och fika och kanske att jag tvingar med honom på en liten shoppingrunda efteråt. Vi får se. Just nu är jag bara så glad att han kommer hem och att jag ska få träffa honom snart!


District 9

Det blev middag med Sofie inne i stan idag. Djingis Khan på Sveaägen, närmare bestämt, och det var supergott! Efter det blev det bio, District 9, och den var, ja jag kan inte riktigt bestämma mig. Kanske inte låter som ett gott tecken, men jag är klyven. Det var en annorlunda film. Speciell. Bra.. För att säga att den var dålig tar emot för det var den inte. Så ganska bra då, det kan man väl få säga?

 


En favorit

Idag har jag jobbat hela förmiddan, från 8.00 till 12.30 på mammas jobb. Tänkte att jag kanske kunde göra lite nytta istället för att sova bort hela förmiddan. Vilket jag nu känner kanske skulle vart rätt skönt ändå. Men äsch, är ju ledig fredag, lördag, söndag nu så. Får se till att vila upp mig lite då.

Nu håller jag på och sysselsätter mig med att dricka té, äta en pistagebulle och lyssna på min ljudbok innan jag ska iväg till stan för att möta upp Sofie för bio och förhoppningsvis lite mat. Skulle kunna gissa att hon också kommer att vara rätt hungrig efter jobbet ;)


Hittade mitt favourit-te idag när jag gick in på konsum, Rooibos med vaniljsmak. Är very very happy, för det är very very good! Dessutom är det krav och rättvisemärkt så jag kan må extra bra när jag dricker det! Hur bra är inte det?!



Tegelbruket

Nu har jag stressat med att fräsha upp mig och hitta kläder att ha på mig, så nu bär det av mot tegel! Hörs i morgon!

Kvällssysselsättning

Har lyssnat på ljudbok nu tre kvällar i rad, och jag måste faktiskt medge att det är ganska skönt. Lite härligt sådär att slippa läsa själv och bara ligga och lyssna som ett litet barn. Och det STORA pluset med det hela - man kan släcka lampan och stänga ögonen. Dock irreterar jag mig lite på rösten. Men Julia, som har lysnat på den tidigare, säger att man vänjer sig. Så jag får helt enkelt hoppas på det. Det räknas alltså inte som ett problem, utan det enda problemet är att det är så skönt att ligga där i mörkret med stängda ögon och bara lyssna att jag somnar på en gång. Lite skrattretande, eftersom att jag inte kommer någon stans. Har alltid haft lätt för att sova, men seriöst, på de fyra kvällar jag har lyssnat så har jag hunnit tre kapitel. Så, undra hur lång tid det kommer att ta att lyssna klart på hela boken? Haha.


Allmänbildad?

Har precis plockat upp ur diskmaskinen och tittat på nyheterna (Gud så vuxet). Eller försökt titta på nyheterna rättare sagt, i försök att gör mig själv lite mer allmänbildad. Men det var så tråkiga nyheter om sjukförsäkringar och sjukhusdrama, så jag orkade inte titta klart. Här finns verkligen inget hopp om en mer allmänbildad hjärna. Är van vid att inte förstå eller hänga med riktigt i vad som händer i världen, så jag får helt enkelt fortsätta nicka och låtsas förstå ändå. Men lite tråkigt är det. För det finns ju massa saker jag skulle vilja lyssna på, men så tar de med så himla mycket "skit", hur ska jag orka lyssna på allt det också? Ne, vet ni vad! Min allmänbildning blir lidande av det här.


The October issue

Nu kom jag på det! Hade tänkt säga att måndagar verkligen är tv-kväll nr 1! Först kommer jag hem från jobbet, dock lite sent, för att hinna med "Svenska Hollywoodfruar" och sen snabbt efter det byta kanal och titta på "Roast på Bernts". Kan det bli mycket bättre?!

Sen tänkte jag bara säga att jag bara  ä l s k a r  omslaget på nummret av Elle som finns ute i butik nu! Jag tycker det är helt fantastiskt vackert!



London-planer

Nu glömde jag ärligt talat bort vad det var jag skulle skriva om. Loggade in här och såg att jag fått en kommentar av Sofie. Glömde ju berätta att vi planerar att åka till London i november. Jag, Sofie, Maria och hennes kompis Hanna ser det ut som. Ska bli hur kul som helst! Har längtat efter något sånt här länge nu, så när förslaget kom upp var jag inte sen med att hoppa på. Komma iväg från Sverige några dagar, guld värt!









jOBB

Jobb var det alltså igår. Fast det är inte så konstigt eftersom det känns som att hela mitt liv består av jobb nu. Så jobb var det alltså. Har precis duschat och ska börja göra mig i ordning innan jag sticker iväg. Igår fick jag ju jobba över lite, var på plats mellan 7.00 - 17.30. Som tur var det söndag och 100% ob på det, så det känns skönt. Men usch så trött jag var i slutet av dagen. Idag ska jag jobba 12.30 - 21.00 som vanligt. Vi höres när jag kommer hem, nu ska jag se om det finns någon frukost till mig här hemma.

Update: Juste Martin ringde från lumpen igår också, och det var nästan lika härligt som att jag skulle ha fått krama om honom. Hatar att de har telefonförbud när de är ute i skogen och leker. Det är nästan det jobbigaste med det hela. Men igår ringde han iaf och jag blev G L A D !


Syster, bror, syster

Idag hade jag och syster bestämt träff med vår bror efter att jag slutat jobba. Dock var jag tvungen att jobba över 2 timmar men när jag var klar vid halv sex så mötte vi upp honom vid filmhyllan och styrde stegen hem till honom. Brukar inte ses så ofta längre så det var mysigt att bara "hänga". Falk 2:an såg vi och jag blev faktiskt possitivt överraskad. Vilket alltid är trevligt!


Jag och bror, visst är vi lika?


Kanelbullens dag

Hur skulle jag kunna missa det? Det har ju rent ut sagt vart slagsmål på ica idag. Varenda djävel skulle ha kanelbullar med sig hem. Själv har jag inte ätit en enda. Det kallar jag självdiciplin! Jag blir så stolt över mig själv! (Det har absolut ingenting med att jag inte är särskillt förtjust i "affärbullar" att göra). Men just nu skulle det inte sitta fel med en (eller 2 eller 3 eller 4) av mormors varma bullar och ett stort glas kall mjölk istället. Mm.. marabou mumsigt!


De två personer jag tycker om mest i hela världen

                 
                                                 Min man & min bästa vän ♥

Gud vad jag saknar Martin just nu. Har börjat vänja mig vid att han är borta, men sen när ungefär en vecka gått sen han åkte iväg igen så slår saknaden till. Det är då jag saknar honom som mest och skulle ge vad som helst för att han skulle komma hem så att jag skulle kunna få kramas och pussa lite på honom.

Sofie träffade jag igår så den saknaden är inte lika stor ;) Men innan dess var det några dagar sedan vi träffades sist och då började saknaden komma krypandes även där. Är verkligen skönt att ha en bästa vän som man kan prata om allt och inget med. Just nu är dock snacket mycket om vår jordenrunt-resa som vi ska göra nästa höst. Ska bli helt otroligt kul!


Lördag evening

Det är inte lite kallt ute idag! Invigde vinterjackan idag, för en cirkus 60 minuter sedan. Var nog det bästa jag gjort, för det var underbart skönt att traska hem från jobbet i den. Men jag kan inte säga att det inte tog emot imorse när jag drog den med mig till jobbet. För det gjorde det verkligen. Jag vill inte att det ska vara kallt. Hatar att frysa!

Ja och så var det lördagkväll också. Får bli en lugn sådan. Hela den här helgen har blitt lugn. Börjar jobba igen klockan 7.00 i morgon bitti, och jag är helt slut. Jobba till 21.20 en lördagkväll och börja 7.00 en söndagmorgon - inte den bästa helgkombon, mest den lugna.


Rubrik

Hallå igen, nu är jag på mycket bättre humor. Får lite humörsvängningar och svår abstinens ibland. Just nu kan det nog ha att göra med att jag vart smått förkyld hela veckan och egentligen inte gjort så mycket annat än att jobba och vila. Blir lätt lite tråkigt då efter ett tag och speciellt när man börjar krya på sig.

Pratade precis med Sofie, hon kommer över om ett tag. Tänkte hyra en film och chilla lite sådär. Blir mysigt.


Tiden går...

Har suttit och tittat på bilder på facebook. Ett försök till att rycka upp mig lite. Och det har funkat. Gud vad många roliga minnen man har från det gångna året, då det speciellt finns så himla mcyket bilder från studenttiden. Blir alldeles lycklig när jag tittar på dem. Men samtidigt så känns det som så länge sedan. Skulle vilja uppleva allt på nytt igen om det gick. Faan vad bra det var!


... snart 4 månader sedan.


Lazy worm

Jag är lat, punkt. Jag skjuter upp saker, punkt. Det är jag det, PUNKT.

Alla jobbar, och jag är hemma själv. Är jätteuttråkad, men orkar inte göra något. Skulle vilja hitta på något kul ikväll, men jag är för lat för att anstränga mig. Jag är en latmask. Kul liv! Åå vad jag känner mig possitiv idag..


Det var väl lördag idag?

I så fall har jag haft en väldigt trevlig lördag. Lugn, men trevlig. Strosade runt hemma ett tag på morgonen, sen vid ett någon gång så åkte jag in till täby centrum. Gick runt och kollade lite vilket resulterade i att två leggings fick följa med hem. Båda två lite annorlunda sådär, så det var trevligt. Hade även lite bankärenden att uträtta när jag ändå var där, plus att jag nu fixat till mig ett visa-kort som ska komma hem i brevlådan efter helgen. Mucho mucho nice.

När jag kom hem blev jag barnvakt åt smågrabbarna, vilket betyder puss/kram/gos-stund. Kanske inte lika uppskattat av dem som av mig, men det finns inget sötare än mina småbröder. När jag inte orkade vara elak längre satte jag dem framför tvn (funkar varje gång) och jag fick lite lugn och ro.  Sedan fylldes huset på och jag tittade på idol för första gången den här veckan. Så jag kan väl meddela att jag inte är så där jätteintresserad, det var mest räkorna och småplocket som lockade om jag ska vara ärlig. Och att Julia bjudigt över Sandra, som är kompis med oss båda (En av fördelarna med att vara tvilling).

Nu hamnade jag i sängen. Sandra gick hem för ett litet tag sedan, men innan det satte vi på en 3D film, Coraline, och mumsade i oss lite glass. Det var ganska kul faktiskt, ingen av oss tre hade sett EN 3D-film förut och visst var det lite häftigt allt.


De där fula glasögon borde de göra något åt. Tänk om någon hade tittat in genom fönstret!


1 oktober

1 oktober idag. Herregud vad tiden går fort! Det känns som om vi bara rusat in i hösten, för nu är det verkligen höst. Jag har ingen aning om hur många grader det kan vara ute, men kallt är det. Brr! Eller jag vet inte, hösten kanske har vart här ett tag. Bara det att jag inte har velat ta i den. För samtidigt som de här sista två månaderna bara rusat iväg så känns det som att det var ett bra tag sedan det verkligen var sommar på riktigt. Usch, deppigt!




Update 23.32 : Till och med min femåriga lillebror tycker att hösten har kommit för fort. Det sista han sa till mig när han skulle sova idag var: "Anna, får jag önska mig en sak? Jag önskar, jag önskar att det var sommar." Jag med gubben, jag med!


RSS 2.0