Idag är det onsdag...

... jag är ledig och så här ser jag ut just nu. Klänning/tröja med kedjor på axlarna från H&M Exclusive och svarta leggings med dragkedja nertill från Bikbok. Mm.. mucho spännande.






Det snöar ute. Jag gillar inte det. Jag tror jag ska koka vatten och göra nudlar. De lila. De som är spicy tror jag. Sen ska jag nog platta håret. Fast jag vet inte. Jag kanske låter håret vara som det är nu. Vi får se. Lite senare idag ska jag i alla fall träffa Sofie inne i stan. Vi ska ska gå och äta lite. Kanske titta runt lite. Vi får se. Ska i alla fall bli kul! Just nu tror jag att jag är hungrig. Det kurrar i min mage. Därför jag ska göra nudlar. Och därför jag är som jag är just nu. Punkt.

I want it


Dem här skulle jag vilja ha. De hjärtformade glasögonen får mig bara att "Åååh!", eller nått.. haha. Och en cool hatt har jag bestämt mig för att jag vill ha i sommar på stranden. Dock kanske inte just den här från h&m, men en liknande stråhatt skulle sitta fint. Det är synd bara att glasögonen är slut på hemsidan. Hoppas de kommer in igen!


Work destroyed my weekend

Då var det väl dags för mig att sticka in huvudet här igen tycker jag. Kan väl erkänna att jag inte känner mig så jätteinspirerad just nu. Men men (haha men men, visst mitt favorituttryck ;) ), kan väl berätta att jag har jobbat hela helgen, fredag 12.30-21.30, lördag 12.30-21.30 och söndag 07.00-15.30. Inte särskilt kul faktiskt. Eller inge kul alls ärligt talat. Men vad ska man göra?

Dock har det tack och lov funnits några stunder som förgyllt min helg, som i lördags då jag droppade in på lite pictionary och vin i sunnersta med Sofie och några andra härliga kisar. Eller som dagens (söndagens) eftermiddag då jag blev upphämtad av Malin för en middagsdejt på kinarestaurangen i Valletuna. Väldigt trevligt!


02.28

Ligger och läser Michaela Fornis texter om kärlek. Jag säger bara det, den tjejen kan skriva så att man verkligen känner. Klockan är mitt i natten men jag måste bara läsa lite till...

Jag vet att ni är avundsjuka


... för jag har en lakritspipa! ♥ ;)

Update 23.10: Sluuuut!


Ledig dag med systra mi

Idag har vart en dag att fira vill jag lova. Både jag och Julia har vart lediga och jag tror inte att vi har vart det samtidigt sedan slutet av sommarn. Helt sjukt! Men sant! Så idag har vi passat på att umgås hela dagen. Vart i stan och strosat runt och som ni förstår så var det lääääänge sedan!


Vi tar lördan...

... för fredan gjorde jag inte särskilt mycket och söndan var seg.

I lördags hade jag en dag med många plus i kanten. En otippad dag men ändå väldigt bra. Är det inte oftast så? Att de dagar som är oplanerade och blir lite spontana oftast blir de bästa. Min dag började i alla fall med en redig sovmorgon till strax efter tolv. Javisst, jag kan sova jag! Blev väckt av älsklingen som kom förbi och blev sedan meddragen till Waxholm där vi strosade runt i några timmar. Efter det åkte vi hem och bytte kläder och sedan åkte vi hem till Robin och Sofie där det bjöds på middag, buzz och pictonary fram tills klockan var strax efter elva och jag och Martin blev upphämtade för nattbio, Snabba Cash, av Leveau och Johanna. Bra film, men annorlunda boken.

En mycket bra dag!


Tyvärr är det fortfarande vinter

Jag tycker att det räcker med vinter nu. Vill så gärna ha lite värme. Ångrar verlkligen att jag och Martin aldrig åkte utomlands över jul. Men det är lätt och säga nu. Det är ju bara det att han inte kommer att vara ledig någon längre tid igen förens han muckar och det är över fem månader tills dess. Så det känns rätt surt faktiskt...



Alla fönster på vår altan ser ut såhär. Egentligen borde de vara helt klara med en ljusblå himel utanför dit man kan dra en solstol och ligga & sola i några timmar.


Uppenbarelse numero two

Om vi tänker bort det faktum att jag är blind nu så fick jag en annan uppenbarelse idag. Nämligen att det kan vara skönt att vara ensam ibland, men aldrig när man är det. Ibland kan jag tycka att det kan vara skönt att vara ensam, få lite saker gjorda som man kanske inte vill/orkar göra när någon annan sitter och flåsar en i nacken. Men sen när man väl är ensam då vill man inget hällre än att ha lite sällskap. Konstigt det där.


Jag är blind!!!

Jag har gått med linser i ögonen i mer än ett år nu. Har haft dem i en månad i taget. När en månad gått har jag ploppat ut dem och satt i nya på en gång. Men idag tog jag ut dem och har inte satt i några nya, och vet ni vad?! Jag är blind! Jag är verkligen blind! Hade ingen aning om att jag såg så här dåligt! Allt inom en/en och en halv meters avstånd går ju an men bortom det är allt jag ser en ända stor dimma. Freeaky!


Snabba Cash

Vet ni vad? Den här filmen vill jag se jättejättemycket! Har läst boken och jag hoppas att filmen ska vara jättebra! Sen att Joel Kinnaman spelar huvudrollen gör inte det hela sämre. Tänka sig att Sverige kan ha en sån god looking man. Visst får jag säga så fastän att jag har min egen man? ;) Haha. Ne men allvarligt igen då. Tror att den kan vara väldigt bra, hoppas på det i alla fall!


Snabba Cash


Vad skönt det är att andas

Det är jag och nässprayen som är hemma idag. Har fått ett nytt schema nu till början av året så varje onsdag och fredag kommer jag vara ledig. Plus varje jämn helg. Känns skönt, men just nu känns det sådär. Har gått och blivit förkyld. Eller rättare sagt jag är alltid lite småförkyld den här delen av året men nu har den brytigt ut med hosta och en täppt näsa. Inte alls roligt. Martin är hemma den här vekan också, tydligen den ända fram tills han muckar den 23 juni, och han har valt att åka iväg på kryssning och lämmna mitt sjuka nylle hemma aldeles själv på min lediga dag. Själv har jag ingen ork att göra något annat än ligga här i sängen, eller möjligtvis förflytta mig till soffan, men det tar vi då. Får se om jag får sällskap till kvällen i alla fall.


Inspiration

Just nu finner jag inte så himla mycket inspiration i min egen blogg. Inte för att jag kanske någonsin gör det, den finns mest till för mig själv och för att det är kul att skriva av sig lite ibland. Men det finns vissa bloggar och framförallt bilder som inspirerar mig. Har en liten mapp på datorn som jag har döpt till inspiration. Ni kan få en liten titt i den om ni vill! (Klicka på bilderna för att komma till bloggen de tillhör).









De här bilderna säger mig att jag borde ta tag i mina bilder som jag ska framkalla, att jag vill vill vill ha en turkos ring, att jag vill att våren och sommaren ska komma, att jag längtar till svensk sommar och vill att den ska vara här nu, att jag ska skaffa mig ett par balla brillor, att jag ska lära mig köra våran båt i sommar, att jag vill åka utomlands (!) gärna nu tack! Att jag vill vara brun och snygg och bara njuta av att vara ledig i solen. Det är precis vad dessa bilder säger mig, och jag tycker att jag borde få det, NU!


Hej Kaj!

Helloo Boje!

Tänkte precis säga att jag nyss kom hem, men tydligen går tiden fortare än jag hinner med, så det var ett tag sen. Blev lite distraherad här på vägen. Gick i alla fall upp tidigt idag för att ta bussen hem från Martin som gick klockan 08.05 för att hinna hem till innan jag börjar jobbet klockan elva. Ja, det är ända bussen som går innan dess. Sugit, jag vet. Men men, what to do? What to do? Sen att jag satt uppe hela natten och tittade på ett superintressant naturprogram *blinkblink* på National Geografic inatt gjorde inte att det var lättare att gå upp i morse. Nej, jag var tröttare än bajstrött och nu tänkte jag ställa klockan på halv elva och vila fram tills jag går till jobbet. Låter som en bra plan tycker jag! Vi hörs!


Mina batmans

Kom nyss hem från pappa. Har vart där och vart barnvakt åt simme & wille i nån timme eller två. Nu väntar jag på att Martins buss ska rulla in här i byn. Borde nog inte dröja så länge till tror jag. Just nu saknar jag honom fruktansvärt mycket och jag tror att det kan bero på att jag har vart lite nedstämd de senaste dagarna, men nu kommer han ju snart så då hoppas jag att det vänder.

Här tänkte jag sätta in två bilder på mina smallkidbrothers men eftersom att internet vill muppa med mig nu så kommer detta inte att ske. Får se om jag får in dem senare..


Jag lovade bilder, så självklart kommer det två bilder. Jag håller vad jag lovar, även om det blev lite sent. Men bättre sent än aldrig och här är mina gullepojkar! :)


Mammadag

Idag är både jag och mamma lediga. Var evigheter sedan det var bara hon och jag som gjorde någonting tillsammans. På helgen är ju alla andra hemma också så idag har vi bara haft det mysigt. Tagit en långpromenad och gått och hyrt film, och nu står hon i köket och grillar korv och sen ska vi ta plats i soffan och titta på någon av de filmer som vi hyrde. En riktigt mysdag!


24 minusgrader!

Alltså jag skojar inte när jag säger att det är 24 minusgrader utomhus. 24 MINUSGRADER! Det är inte klokt. Är så glad att jag är inomhus ska ni veta. Har precis krypigt ner under täcket, som förvisso är ganska kallt just nu, men jag håller ut och snart är det varmt och skönt. Kommer inte låta någon del förutom huvudet sticka fram. Inte äns en liten tå. Sen kommer jag ligga här och njuta av värmen och tänka på hur ont det måste göra i de stackars frusna själar som befinner sig utomhus.


Vakterna på slottet

Igår var jag som sagt vid slottet för att titta och visa mitt stöd för Martin, hehe. Självklart åkte kameran med och här är några bilder som jag lyckades knäppa innan mina fingrar frös ihjäl:


Martins familj var också där och här står dem i hörnet.





Martin och några andra skulle gå runt slottet och byta ut alla som stått i vaktkurerna.



Mormor min precis innan vi ska gå därifrån och åka hem till henne. Där vi för den delen hade jättemysigt! Ska åka och hälsa på henne oftare har jag bestämt. ♥

Nyårsafton 09/10

Jag har gått och funderat på en sak nu som jag inte kan släppa. Ska man säga år 10 nu, istället för 09? Tycker det låter jättekonstigt. Våren -10... I mina öron låter det helt fel, men det kanske är för att man är ovan..?

Bjuder på två bilder från nyårsafton:


Vad är väl en bal på slottet

God morgon!

Idag ska jag åka in och möta mormor i Gamla Stan runt halv ett. Martin ska gå högvakt på vårt fina (okej, jättefula fyrkantiga) slott. Vaktavbytet är strax efter ett så vi tänkte åka in så vi har lite tid på oss att knalla dit. Ska bli spännande att se min lilla soldat i fin permiskostym. Efter det ska vi åka hem till mormor och senare på kvällen kommer mamma och Julia också dit och så ska vi sova över och ha det mysig. ♥


År 2009 i bilder

Tänkte ge er ett smakprov på hur mitt 2009 har sett ut. Det finns dock vissa glapp i tiden då min kamera legat på vila och andra stunder, som till exempel sommaren, då den använts mer flitigt. Men jag tycker att det kan vara lite kul ändå.

Update: Det här var svårare än jag trott, och tid tar det! Klurigt det här med att välja ut bilder och nu i efterhand så ser jag att min kamera mest levt under sommaren. Men det kanske inte är så konstigt egentligen. För det första händer det mycket mer då, man är ledig och lever livet, och för det andra så är det mycket roligare att fota då. Men som sagt, ett litet urval av höjdpunkterna. Och om ni vill se fler bilder får ni gå bakåt i arkivet och kika.


Studenten närmade sig och i mars var årets första studentskiva!


I april tog jag och Martin första bästa plan och åkte utomlands, till Tunisien.


Jag & Regina på vår mösspåtagning.


...och jag & Sofie samma dag :)


Det blev 1 juni och gubbskiva på tegel. Jag visade mina kameraskills ;)



5 juni kom och S T U D E N T E N med!!!


Jag och Sofie sista dagen i skolan, redo att springa ut!


Jag och älsklingen! ♥ Älskar den här bilden, vet inte varför. Men den är härlig! Ska skriva ut och sätta den på mitt nattduksbord.


Alla vi som klarade det och tog STUDENTEN! En av de lyckligaste dagarna i mitt liv och det här årest absoluta höjdpunkt! ♥




I studentpresent fick vi en resa till Åre med forsränning av vår fina bror och hans tjej.


Det prickade vi in så att vi firade midsommar där också! 


.. och tilll midsommar hör femkamp! Och här ser ni bästa laget ;)


Sommarens första semesterveckor blev till Fårö.



och efter fårö hoppade vi på planet upp till Martins mormor och morfar uppe i Burträsk.


dit även Martins nya familjemedlem Pucko kom. Och om det namnet passar!


Några dagar senare åkte vi till Smögen...



... där Martin höll på att blåsa bort..


Och på vägen hem därifrån åkte vi rakt genom landet för att "svänga" förbi Sågis ett dygn och fiska kräftor.



och vid tolv någon gång blev det kräftskiva.


Hemma spenderades inte mycket av sommaren, men här är en kväll tillsammans med massa vänner.


En annan kväll i slutet av sommaren när alla börjar vara hemma träffades alla vi tjejer för första gången sedan studenten.


samma dag, men den här tjejen hade jag sett en del innan. Systrarstrar som vi är! ;)


Sen blir det ett litet hopp i bilder till den 19-22 november då jag och sofie drog på en weekend till London.



sen blev det december och snön kom.

och året slutade med nyårsafton.


RSS 2.0