Dagens Shopping


♥ linne ♥ armband ♥ strumpbyxor ♥ smyckesmaterial ♥

Bussar = sömnpiller?

Kom precis in från en heldag på stan med Julia & Sandra. Vi hann med både fika och lite shopping, men rätt som det var hade tiden sprungit iväg och det var dags att åka hem. Det gick verkligen fort där tycker jag, men jag var helt slut så det var okej. Men just där kommer vi till 1 problem som jag har, och det problemet heter bussar. Jag vet inte vad det är, men just 676 (för er som inte vet: bussen från stan hem till mig på cirka 30 minuter) är ett riktigt sömnpiller. Tur för mig att jag för det mesta nästan aldrig åker själv, för då skulle jag nog åka med ända till slutstation, och där skulle jag sitta kvar alldeles själv och sova med öppen mun ända tills den (just då) läskiga busschauffören skulle väcka mig. Urr, vågar inte tänka på vad hemskt det skulle vara. Nej, det är inte kul det där. Sicken tur jag har att jag oftast har någon med mig som kan väcka mig.


Nej, nu är maten snart klar och i kväll planeras filmkväll. Ska bli mysigt då jag fotfarande är väldigt trött efter min lilla sovstund på bussen. Vi ses, ha det bra!

Sportlov...

...och självklart lite nya kläder



• Vit klänning/tunika (får väl bära den lite hur man vill)
• T-shirt med tryck

Vilket väder!

Vilket vackert väder det har vart i dag! Jag och Julia tog en lång promenad på två timmar runt alla grusvägar som finns här. Superhärligt, med strålande sol och bara gå och prata av sig lite. När vi kom hem var vi båda jätteblöta om fötterna och vad passar inte bättre då än att krypa upp i en filt med en kopp varmt té. Underbart! Hoppas att alla rester av snön smälter bort nu så att våren kan komma.


Congrats old man!


Grattis pappa! 51 barre, inte illa!

Här, i Indien, var vi för ett år sedan för att fira pappa som då fyllde 50. Förstår inte varför det inte blev en tradition, det som var så bra. Hm, måste ta och fråga det sen. Idag, exakt ett år senare, ser det lite annorlunda ut. För det första är vi kvar i Sverige. Och för det andra, vi är kvar i Sverige. Men jag är inte bitter!

Snart kommer pappa och Simon & William och hämtar upp mig och sen bär det av mot Junibacken. Ska bli mysigt det med! Och i kväll blir det födelsedagsmiddag på Ekvägen xx. En riktigt pappa-barn-dag. Det är inte varje dag, så det ska bli skoj :)

Gamla foton

Igår kom Julia hem från mormor med en hel drös gamla fotografier. Det var länge sedan jag tittade igenom kort såhär. Alltid lika roligt! Lade in några i datorn och här är ett kort på mig, eller julia, vi vet inte så noga. Det är inte alltid så lätt att vara tvillingar inte. Tyckte i alla fall att det var lite gulligt! Har en tatturering på armen. Kommer ihåg att vi jämt hade det. Kan inte hjälpa att längta tillbaka till den här åldern lite. Att aldrig ha några bekymmer..

And you're singing the song(s)

Två låtar med härligt sväng som går på repet i mitt iTunesbibliotek denna afton. Så, tänkte jag, varför inte dela med mig lite denna annars rätt så sega söndagkväll.




Det kallas att skapa

Har man inget att göra, så har man inte. Så tråkigt är det. Då är smyckestillverkning en rogivande sysselsättning. (Om man är 85 år vill säga). Fast jag känner mig gammal idag, trött som satan och kommer säkert hamna i säng innan åtta. Gick upp strax efter sex i morse gjorde jag också. Så det passar ju bra.



E t t  a r m b a n d . Made by Anna

Ingenting kvar

Vilken usel uppdatering. Vart ringer man och klagar?

Var några dagar sedan nu, älvsjö-mässan och helgen har redan hunnit dra förbi. Skönt att man slipper söndagsångest i alla fall, sportlov som det är. UF-mässan gick bra, men jag är jätteglad att allt det där är över. Det tog verkligen musten ur mig. Idag är det ju som sagt söndag och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, pojken min har rymt iväg till New York med familjen och lämnat mig kvar. Just sånna här dagar, när man inte orkar göra någonting, skulle det vara skönt med en varm famn att krypa upp i.
 

James Rosenquist


Har slutat, men sitter fortfarande i skolan. Väntar...

Never finish

Hrmf. Att jag aldrig kan göra klart någonting jag påbörjat. Speciellt när jag börjar med något och inte hinner göra klart det och måste fortsätta med det dagen efter. Igår började jag ju som sagt med att möblera om mitt rum. Men nu orkar jag bara inte ta tag i det och göra klart. Alla möbler står på plats, men nu i efterhand upptäcker jag hur j'vla mycket skit, rent ut sagt, jag har. Måste verkligen göra en jätteinsatts och slänga nästan hälften och det orkar jag bara inte. Blev avbyten mitt i mitt flow jag hade igår. Sopsäcken och trasan i högsta hugg, men nu ligger de där och tittar surt på mig. JAG ORKAR INTE!


I found it!

Oj, skrev jag att jag skulle gå och lägga mig elva igår? Blev snarare två-halv tre. Jag hittade nämligen min gamla ipod igår som försvann någon gång innan sommaren. Vilken återförening! Låg och lyssnade på gamla låtar i timmar i sängen, kunde bara inte stänga av. Tillslut var jag tvungen att sätta på timern på den och då somnade jag på en sekund. Det är viktigt det där har jag hört, att inte sova med musik i öronen alltså. Då får hjärnan visst aldrig vila, eller nått. Svamel, svamel, nu kommer jag in på något annat. Hur som helst så är det kul att ha han tillbaka. Jag är glad!

Söndag

Söndag idag, vilket alltid är lite segt. Är inte speciellt känd i min familj för att vakna tidigt, men idag vaknade jag överaskande nog innan 10. Är alltid lite extra kul att titta på klockan och se att hon är nio någonting, om hon är 9.45 eller 9.05 spelar ingen roll, det är tidigt och det betyder att man inte har sovit bort hela dagen. Idag vaknade jag hemma hos martin men åkte ganska snabbt hem till mig, packade och flyttade till mamma. Två veckor går verkligen fort. Känns precis som att jag flyttade, men tydligen så har det gått 14 dagar på något vänster. Skumt det där. Hur som helst så har jag möblerat om i mitt rum idag. Blev jättebra! Ni kan få se bilder i morgon för jag är inte riktigt klar än. Nu tänkte jag gå och gör mig i ordning, har jobbat idag och är hur trött som helt. God natt!

Den här söta berlocken från Thomas Sabo fick jag i alla hjärtans dag-present av martin i går. Är en skattkista med ett hjärta i. Jättesöt tycker jag :)

Alla hjärtans dag

Igår var det alla ♥-dag och jag spenderade dagen tillsammans med älsklingen min. Vi hade huset för oss själva och hade sådär mysigt som det bara går att ha tillsammans. Vi laggade miggad, förrätt, varmrätt & efterrätt och jag blev alldeles fullproppad. Men gud så gott det var. Och med att vi lagade maten, så menar jag självklart att jag inte hade ett endaste litet finger med i det hela. Nej, nej, det skulle ju ha vart katastrof, nej jag var bannlyst från köket och roade mig med annat medan maten lagades. Helt igenom var det en alldeles underbar kväll!

Ett litet smakprov på vad som komma skall


Äntligen färdig!

Nu är jag äntligen färdig med den där förbaskade bilden! Blev riktigt bra tycker jag! Ni får se den om några dagar när jag har visat mina företagskollegor ;) Så det är bara att vänta.


15.15

När jag satt och skrev föregående inlägg så såg jag att klockan var 15.15. Det är nog det ända som sitter kvar från grundskolan för mig. Att varje gång jag ser en klocka där timmen och minuterna är samma siffra, alltså 12.12 , 13.13 osv. ni förstår, så måste jag slå tre gånger på den. Annars får jag otur. Eller det skadar ju i alla fall inte.. Och speciellt inte en dag som denna, fredagen den trettonde och allt.

Fredagen den trettonde

Idag är det fredagen den 13:e och vi har massa med otur att se fram emot. Jag vet inte riktigt om jag är en så skrockfull person, men att vara lite extra vaksam kan väl aldrig skada, eller hur? Däremot tror jag redan att all min otur kan ha passerat, igår satt jag nämligen i timmar och knåpade med en bild i photoshop, när datorn plötsligt hakade upp sig och allt mitt arbete försvann. Det var inte en rolig kväll det inte. Hann i och för sig spara benen för att ge er en liten tjuvkik, och nu är det allt som finns kvar. Så titta och njut!


God morgon

Nu när jag ändå sitter här vid datorn kan jag ju faktiskt passa på att säga God morgon! Äntligen fredag! Nu måste jag gå ner och göra mig i ordning och sen är det iväg till skolan och matten. Hrm, skulle hellre ha sovmorgon. Men men, får hoppas på att dagen går snabbt förbi, så att man får vara ledig! Nu måste jag gå.

Knep & knåp

Det blir mycket uf nu ett tag tror jag. Idag jobbade vi nämligen också med företaget. Mässan är om en vecka och i dag satte vi oss ner och började planera hur vår monter ska se ut. Vi slängde idéer hit och dit och jag tror faktiskt att det kommer att bli riktigt snygg.

Nu sitter jag här och försöker knåpa ihop ett visitkort till oss. Är väldigt pilligt och jag behöver en liten paus. Så, nu tar jag en. Får se vad jag ska göra bara. Hm, hade velat åka in till täby i dag, men nu när jag redan är hemma så orkar jag inte. Får ta det i morgon kanske, då det är fredag. Åå så skönt det ska bli mer helg! Kämpar på sista batterierna nu. Ska bli så härligt att bara vara ledig. Sen är det ju alla hjärtans dag på lördag också. Ännu en anledning att längta.

Fotodag

Oj vad dessa dagar går fort förbi. Kanske för att jag inte har några val i det jag gör, först skola sedan jobb, och när det är dags för egentid så är klockan redan tio. Nej, det här är inte kul. Trött blir man också! Men det är väl så det är, vill man ha pengar så måste man. Men det är skönt att veta att det inte blir något mer jobb förrens på söndag, och då endast fyra timmar (med dubbelt betalt, de é nice).

Idag har vi arbetat med företaget hela dagen och fotat alla våra färdiga plagg. De är nu uppe på bloggen, så det är bara att gå in och kika där. Här är en av bilderna vi tog, på mig och en klänning som vi har gjort.




En dag som denna brukar vanligtvis kallas tisdag

Skolan idag var rörig, jag blev inte riktigt klok på allt vi skulle göra. Som tur var rymde vi hem till Frida på företagstimmarna och fortsatte att sy. Det är inte långt kvar till älvsjömässan nu, närmare bestämt 9 dagar, och vi har en hel del att stå i. Som tur var gick det riktigt bra idag och vi fick flera plagg färdiga. Vi har även fixat i ordning bloggen lite så gå in och kolla där om ni är nyfikna.

Efter skolan åkte jag och martin för att överaska hans mormor och morfar med middag. Kinamat blev det. Riktigt mysigt! Nu kommer hundarna inspringande här och jag förstår att Martin kommit hem så nu tänkte vi sätta oss och titta lite på a double shot at love. God natt!


Nytt i garderoben

Idag åkte jag in till Täby med Sofie efter skolan. Skulle bli en snabbvisit, då jag bara skulle byta in mitt busskort och sen åka hem, men det "råkade" bli lite längre. Väl där slog shoppingbegäret i mig och jag kunde bara inte låta bli alla dessa grejer. Men hem följde två tröjor, en klockan, ett par skor och så en härlig fransväska. Ja, allt kan ni ju se här under.




För ett år sedan

Tänk att det redan har gått ett helt år sedan jag var i Indien. Det känns som igår vi låg där på stranden och latade oss och åt annanas. Precis idag, 9/2, förra året landade vi i Kovallam och hade tre veckors sol och värme framför oss. Nej, jag är inte avundsjuk på mig själv för ett år sedan, nej nej. Letade fram några gamla bilder ur arkivet:


På delfinsafari


När vi red elefant uppe i bergen


Stranden i Varcala


Den "gömda" stranden i Kovallam


Utsikt över en indisk by från vår backwater-tur


Solnedgång vid havet

Längtar tillbaka!

Tröttare än tröttast

Hej allaihopa! Förlåt för min frånvaro, har jobbat hela helgen och är helt slut. Gud vad gott jag kommer att sova i natt. Frågan är bara om jag kommer att komma upp i morgon. Hm.. Just nu sitter jag och ska boka biobiljetter till mig och familjen, vi hade tänkt se Benjamin Buttons otroliga liv. Har somnat på en bio en gång i mitt liv och jag hoppas att jag inte råkar ut för det kväll. Men som sagt, jag är dödstrött. Får se till att proppa i mig massor med popcorn och godis, så ska jag nog se till att vara vaken. Men nu måste jag skynda mig, vi hörs senare!

Nya skor!

Idag kom mamma hem med ännu ett packet från posten. Men den här gången var det från halens. Kommer inte ens ihåg hur länge sedan jag beställde dessa, men samtidigt som h&m var det. Hoppas det fortsätter komma fler packet. Det här är ju roligt ju! I det här paketet låg tillsammans med skorna även en ljus jeansjacka och en vit body, men dem visar jag en annan gång.




Gladiatorsandaler från Halens.

En fruktad helg

Så var det en sådan här helg igen då. Jobb både lördag och söndag. Det är nästan så att jag önskar att helgen var över. Ska upp strax efter sex i morgon bitti och bara tanken ger mig obehag. Det är ju fasen värre än en skoldag!

Idag har jag vart i skolan som vanligt, haft två redovisningar och slutade tidigt. Dock var jag så klantig att jag missade bussen hem, men det gjorde inte så mycket då jag följde med Sofie hem istället. Vilket var betydligt härligare än att bara åka hem. Hemma hos Sofie bjöds det på semlor och efter det tog vi bilen förbi mig och hämtade gymkläder och stack till gymmet. Bodypump blev det. Känner mig alldeles bortdomnad i hela kroppen, och vi vet ju alla vad det betyder: En duglig träningsverk i morgon. Usch, men ack så skönt. Hade verkligen den där gud-vad-jag-vill-träna-känslan idag. Hoppas den håller i sig för all framtid. Det skulle vara skönt, jag som har en tendes att smita undan ibland.


5 februari

Usch, skulle egentligen ha tränat i dag, men så slog ett plötsligt illamående över mig och jag bestämde att det nog skulle vara bäst om jag stannade hemma. Det är det nog också, men det skulle vart så skönt. Aja, får kanske ta det i morgon i stället. Nu tänkte jag gå ner och läsa lite i boken jag läser.

Här är vad jag hade på mig i dag. Örhängena köpte jag när jag var 9-10 år gammal. Lade alla mina sparpengar på dem kommer jag ihåg. Hittade dem för någon vecka sen och nu har jag haft dem varje dag. Kanske för att de är så svåra att ta av. Haha


Gengåvan

Idag åkte jag med pappa till Gengåvan, en second hand-butik i Vallentuna, för att köpa skridskor till mina två småbröder. Det här var vad jag fick med mig hem: Två armband för 10 kronor & ett guldit snäckskal som jag ska ha på nattduksbordet för att lägga mina dagliga smycken i, 8 kronor. Det kallar jag fynd!


En dag som försvann

Klockan är 22.16 och jag har precis ätit middag. 21.20 släpptes jag ut genom dörrarna på ica och begav mig hemåt. Jag svängde förbi mamma en snabbis och hämtade upp yttligare ett litet paket från H&M. Efter det tyckte hon lite synd om mig (så där som bara mammor kan) över att jag skulle behöva gå heeela vägen hem till pappa i den här kylan, så hon gav mig skjuts. Väldigt skönt! :) Sen blev det middag och lite snack med pappa & Karin och nu sitter jag här. Det här kallar jag en dag när dem är som bäst. Jobb, jobb och mer jobb. Näj vet ni vad, det är ingen höjadare att behöva jobba inte. Men, men det är ju så skönt när pengarna kommer in på kontot varje månad. Så vad gör det om jag offrar en dag eller två (eller 100)?

Här är alltså vad som kom hem till mig idag:

Uttråkad!

Hela huset är fullt med grabbar som sitter bänkade framför tv:n och spelar nått fotbollsspel. Visste jag det här innan jag kom hit, till Martin, skulle jag aldrig ha kommit. Är så himla uttråkad. Går varv efter varv runtom i huset för att hitta något att göra men det går inte. Och att sitta instängd vid tv:n och titta på är hur tråkigt som helst. Nej, nu tror jag att jag går ut i köket och skär upp annanasen och vindruvorna som jag köpte med mig. Då får jag i alla fall någonting att göra, och medan jag står där kan jag ju alltid börja fundera på vad jag ska göra sen.

Afro Power Dance ikväll! Det ser jag fram emot!


Paket från h&m

Glömde ju helt bort att visa vad jag fick hem från H&M för några dagar sen. Det här är vad som fanns i paketet. Tydligen kommer resten någon gång senare den här månaden, det är bara att vänta. Men som sagt, det här var vad jag fick nu!


Skolarbete

Då var den långhelgen slut och man sitter här i skolan som vanligt igen. Har religion och man kan väl säga att det inte går framåt. På fredag ska jag och min grupp hålla en redovisning om 'Heliga skrifter', något som kan vara ganska svårt att göra intressant och roligt. Men det tror jag att vi klarar! Men för att göra det måste jag nog börja nu.

Friluftsdag

Åå vad det är skönt med friluftsdagar! Inte för att min dag har varit speciellt aktiv, men det är just det som har vart så skönt. Behövde verkligen en sådan här dag. Bara ta det lugnt. Och det är precis vad jag har gjort. Jag & Julia har plöjt igenom en herrans massa avsnitt av "oskyldigt dömd" och hela dagen har bara glidigt förbi. Herregud klockan är ju snart fyra. Aja, det har vart skönt. I vanliga fall skulle jag nästan fått lite smått ångest för att jag inte gjort något, men nu käns det bara skönt. Skjuter upp träningen till senare i veckan istället! Älskar att det heter friluftsdag och att allt jag gör bara är att strosa runt hemma.


RSS 2.0