Nu tar jag helg

Äntligen! Nu är det färdigjobbat för den här vardagsveckan, så jag tar helg. Imorgon får bli min lördag och fredag får bli min söndag. Hm, att freda blir söndag lät inte alls lika bra nu som jag kände alldeles nyss. Vill ju också vara ledig när alla andra är lediga (+ imogon och på fredag!) ;) Men helgen ger ju bra betalt så det är bara att stå ut. Blev väldigt glatt överraskad i fredags när lönen ramla in på kontot, så jag får väl tänka på det när jag sitter och race-ar rullband klockan åtta en lördagkväll :)

Ne, i morgon blir en lugn dag. Jobbar ju på att bli av med den här förkylningen förstår ni. Och då går det inte att ränna runt som en galning. Nej då är det vila som gäller. Vila, vila, vila.

Tyvärr, jag kan inte se normal ut. Måste skela med ögonen och puta med munnen, eller något annat tråkigt. Näsan kan jag inte rå för, den ser bara ut sådär. God natt på er!

 


The Bitch Is Back

Haha. Lycka! Har precis tittat klart på första avsnittet av The Hills season 6, och det går bara att älska! Underbart ju! Lite tråkigt att Lauren inte är med längre, men nu när Kristen är tillbaka så kan det bara bli ännu bättre! Jag säger bara: Drama, drama, drama! Love it!


Superman

Jag känner mig som superman, eller en lite mosigare superman kanske. Men jag har ta me fan kommit på re'! Intalning och övertygning är orden! Jag vägrar känna mig sjuk, även om jag vaknar upp med igentäppt näsa och en röst som skriker hej kom och hjälp mig. Men vad gör jag då? Jo, jag styr stegen mot kylskåpet tar en klunk hostmedicin (självklart med mått) och bombarderar näsän med nässpräy, sedan övertalar jag mig själv om att jag inte är sjuk. Och nu är jag fith for fight! Mår kanon helt enkelt!

ICA here I come! (Och för er som är oroliga: självklart smörjer jag in händerna med desinfektionsmedel vareviga kvart, så att jag inte smittar alla som tar sin fot över tröskeln på ica!)


J a ,   a l l a   ä r   v i   o l i k a   s u p e r m a n s  ; )


Ingen ska bli sjuk i det här huset inte!

Nu har jag kurat upp med alla kurer jag vet och fått tag på. Jag ska banne mig inte bli sjuk! Jag känner hur det börjar smyga sig på allt mer och mer, men nä nä nä! Än så länge är det bara näsan och lite hosta som envisas med att bryta ut, men för att kunna ignorera det bättre än jag redan gör så har jag tagit till echinagard, hostmedicin, vitlökstabletter, c-vitamin, alvedon och så nässpray på det. Så nu ska jag väl för allt i världen inte kunna bli sjuk, eller hur?



Banne mig om jag blir sjuk nu!


Kläder...

Vad skönt det skulle vara om jag slapp ta på mig mina jobbkläder idag. De ligger där på golvet och tittar surt på mig. Vanligtvis brukar jag tycka om att mina kläder redan är bestämda, är enklast så, men idag skulle jag verkligen vilja ta på mig någonting helt annat. Någonting av mina vanliga kläder. Känns som att man aldrig behöver dem längre. Så det skulle vart trevligt om jag hade kunnat få sätta på mig något av dem istället. Men men, oftast tycker jag ju faktiskt att det är ganska skönt. Kan ju sova en timme längre nu när jag inte måste upp och bestämma kläder varje dag. Hehe.


Skulle ge mycket idag för att få sätta på mig exempelvis det här. Vanliga blå jeans, en enkel grå t-shirt, mörkare grå väst och ett par bots. Hm.. att det ska vara så svårt.


Fånga dagen

God morgon, eller ja förmiddag i alla fall.

Här går jag runt och släpar hemma som vanligt innan jag ska gå iväg till jobbet. Är synd att jag inte kan utnyttja dagarna lite bättre. Men jag har inte lust att ställa klockan på sju när jag inte behöver gå upp då. Eller rättare sagt jag kan inte gå upp då, om jag inte måste, det är alldeles för tidigt för någon att gå upp och vid den tiden är sängen ett bra mycket skönare allternativ. Men visst skulle det vara skönare om jag kunde utnyttja dagarna fram till halv ett lite bättre. Kanske ska boka in några körlektioner eller något annat bra, då kommer jag ju i alla fall gå upp tidigare, då när jag måste.

Och bara för att ni inte ska tro att jag sover bort hela dagarna, så ställer jag faktiskt klockan på nio. Sen att jag snoozar några gånger tycker jag inte hör hit. ;)


Oh no..

.. varför ska det alltid hända mig?!

Ett tecken på att man börjar bli sjuk är när man har svårt att andas när man ska gå och lägga sig. Att man inte längre kan andas genom näsan som man brukar göra, utan att man måste ligga där på kudden med öppen mun och dräggla. Hatar när detta händer! Kan inte bli sjuk nu. Får inte bli sjuk nu! Ska ju jobba hela veckan och helgen! Får hoppas att förkylningen håller sig vid näsan. För i övrigt mår jag faktiskt helt bra. Känner mig inte ett dugg sjuk, om bara näsan kunde sluta rinna..


Nu blir det jobb

Nu måste jag sluta dra runt här hemma och börja göra mig i ordning för jobb. Idag gäller som vanligt tiden 12.30-21.00, så ni får ha en bra dag och tänka på mig som jobbar och sliter framåt kvällen. ;)


En seg söndag

Glömde ju berätta om igår i föregående inlägg. Det var ju i och för sig inte en så där jätteintressant dag, men hey här ska vi inte dömma ut.

Vaknade upp hemma hos mamma, innan vi åkte hem till Martinpartin igen. Väl där gjorde vi inte så mycket, jag isolerade mig vid datorn lite och martin joinade sin broder vid tv:n en stund. Men för att göra söndagen mer komplett och mig mindre rastlöss blev det bio, Flickan som lekte med elden, på eftermiddagen innan martin var tvungen att åka tillbaka till logamentet vid 7. (10 pluspoäng till Anna som lärt sig använda lumpentermer!) ;)


En busig liten vovve hemma hos Martin.


Ett fynd från igår. Eller fynd och fynd, vet inte om jag kan kalla det de. Men jag tyckte att det stod att de kostade 29 kronor, men sen när jag kom till kassan så kostade de 20 kr. Jag tycker iaf att jag tjänade pengar på dem ;)


Söndagsåterhämtning

En helg och en blogg passar inte riktigt ihopp. I alla fall inte min helg och min blogg. Så jag tänkte att jag kunde ge er en liten uppdatering nu i efterhand istället.

I fredags var jag som sagt ledig och gjorde inte så mycket annat än att slappa. På eftermiddagen åkte Martin iväg och jagade med sin pappa och jag bestämde mig för att stanna hemma med hans mother and brother och fortsatte titta på lite Gossip Girl. På kvällen däremot åkte vi iväg och träffade några kompisar till Martin och senare blev det en sväng förbi Tegel. Blev en ganska intressant kväll.

Lördag, lördag, lördag. Vaknade upp ganska så trött i huvudet, och ganska så sent kan jag meddela. Tog bussen hem till mamma och sen följde vi med henne till IKEA. Fick med mig en ny klädstång hem och lite galjar, så det blev lite pill med det när vi kom hem. Vid nio hade vi bokat in en dubbeldate med Leveau och hans flickvän Johanna, så strax innan bar det av mot Vallentuna bowling. Det var trevligt och, *host*, man kan se det där med vinsten på lite olika sätt. Sist men inte minst så avslutades kvällen på hemmastadd mark i Brottby med lite hemmafest hos S.


Martin var lite trött på IKEA.


Vagnen som bar mina fynd. Viktig!


Börjar bli höst nu. Här är solen på väg ner vid kanske sex någon gång när vi begav oss hemåt. Vet inte riktigt om jag gillar.


Älsklingen på bowlingen. Tyvärr den enda bilden från kvällen, så jag kan inte bjuda på någon annan. Ni kan ju iaf se att det var disco! Wiho!




Ja, och sist men inte minst, tre übersnygga bilder på moi. Ni får i alla fall en liten glimt av hur jag såg ut under kvällen. För jag vet ju hur ni undrar! ;) Och hej på dig med där bak älskling! ;)


A movieday

Middagen med Sofie blev riktigt trevlig igår. Vi gick till Rice och åt sushi, vilket var hur got som helst. Var hundra år sedan jag åt det sist, så det satt fint. Efter middan blev det bio, The Ugly Truth, som var hysteriskt rolig emellanåt. Det belv en alltigenom mysig torsdagskväll helt enkelt.


Efter bion åkte jag och mötte Martin och Patrik i centrum och sedan åkte vi hem till Patrik och såg på film. Remember the Titans hette den och den var också en helt underbar film, precis i min smak. Och ja, efter det hade dagen övergått till fredag och jag och martin åkte hem och sov.

Idag har det inte hänt så mycket. Vaknade vid tolv och sen åkte vi och köpte lunch, nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Skulle vilja åka in till stan, men jag tror nog att det får bli någon annan dag. Vi får se.

 


Regn, regn och åter spöregn

Såklart det måste börja spöregna när jag är ledig. Ingen sol behövs för mig inte. Nej, vet ni vad, vad tråkigt. Men men, får göra det bästa av det och just nu är det faktiskt inte så tokigt att ligga här med datorn i knät och titta på gossip girl. Hade nästan glömt bort att jag inte tittat klart på andra säsongen förens den tredje börjat sända nu. Sen måste jag ju passa på när Martin stuckit iväg till banken en stund och jag är för mig själv. Han är inte det störrsta gossip girl fanet, förstår inte varför? ;) 

Så, vet inte om jag och Martin mest ska ta det lugnt idag, det är inte så lockande det där regnet. Får se om vi bara ligger inne och tittar på film eller nått. Senare ska jag i alla fall möta upp Sofie inne i stan för lite middag och sen får vi se vad vi vill hitta på. Ska bli trevligt!


Läggdags

God kväll alla nattuglor. Tiden bara flög iväg, inte konstigt att jag börjar bli riktigt trött. Klockan är ju över ett. Och jag som tänkt försöka komma upp hyfsat tidigt i morgon. Vi får se hur det går..

Idag har jag iaf jobbat, bara imorgon och onsdag kvar, sen är jag ledig i fyra dagar. Det ska bli härligt. Och ännu härligare att Martin kommer hem på onsdag också. Som jag har längtat! Längtan har en tendens att bli lite jobbigare just när man ska sova och helst av allt inte skulle vilja ligga ensam. Men men, på onsdag kommer han ju hem och då har jag fyra hela dagar på mig att krama mig trött på honom ;) Nej, vet ni vad. Nu tänkte jag stänga av den här maskinen och gå och lägga mig. Pussen & kyssen!'

Hard work working

Idag skulle jag egentligen ha vart ledig, likaså igår, men av någon lite korkad anledning så tackade jag ja till att vikariera på mammas jobb (hon jobbar på dagis) både idag och igår. Inte det att det inte är kul. Jag gillar barn, dom är sköna! Och det är kul med lite variation från ica. Men nu har jag jobbat varje dag sen i måndags och jag ska fortsätta jobba fem dagar framåt. Det betyder att jag på onsdag kommer att ha jobbat 10 dagar i rad. Jag blir trött bara jag tänker på det. Ibland tänker jag verkligen inte alls. Jag kommer att vara utbränd innan jag hunnit fylla nitton år, vilket enligt mina beräkningar är om cirka en sådär 29 dagar(!)... (där fick jag med det också, tihi!;) )


Rattar

Julia sa en rolig sak här för en stund sen. Alla har väl sett att Ahlgrens bilar har en ny påse med rosa rattar som skänker en liten slant till Rosa bandet (Vilket ju är jättebra!). Bara det att man inte kan låta bli att undra om de medvetet gjorde rattar till rosa bandet. Jag menar rattar är ju lika med bröst, och bröst och rosa bandet... Haha lite kul tycker jag! ;)


Jorden runt?

Idag har det vart jobb hela dagen, från 12.30 till 21.00, så mycket mer har jag inte hunnit med.

Just nu sitter jag och kikar runt lite på resor. Vill verkligen åka jorden runt i vår! Och efter ett samtal från Sofie i söndags verkar det som att hon fortfarande är sugen hon med. Det skulle vara så himla kul! Och nu när man sitter här och kollar runt så minskar ju inte det suget direkt. Vad sägs som Stockholm - Johannesburg - Bombay - Delhi - Kuala Lumpur - Melbourne - Fiji - Los Angeles - San Francisco - New York - tillbaka till Stockholm? Helt underbrat kul, om ni frågar mig! :)

Sofie om du läser det här - Kika in på kilroytravels.se !


Helgen

Den här helgen blev alltigenom lugn eftersom att jag inte har vart riktigt frisk. Så i fredags tog min ack så snälla familj tillfället i akt att utnyttja min dåliga hälsa och utse mig till barnvakt. Tur för mig så kom min räddande prins hem från lumpen på en skinande vit häst och räddade mig från att genomlida det kaoset ensam. Så jag klarade mig igenom dagen pretty good. I lördags följde vi med familjen ut med båten och på kvällen blev det bio med Patrik. Och jag måste ju säga att det var den kortast film jag sett på länge, 1 och en halv timme, det var ju standard förr i tiden. Inge vidare bra heller. Så ha ingen bråska iväg för att se Beck inte.

Lite bilder från båtturen i lördags:

Hamnen.


Grannen.


Innuti båten.


En sak. Har ingen aning om vad den gör. Nån som vet?


Min räddare i nöden & en av mina små prinsar.


På en ö i skärgården.


Simon som gungar.


En krok & ett rep.


En bit av mig i skogen.


Sveriegs flagga. På väg hemåt.
 


En ny vecka, en till vecka, en välkommen vecka

Jaha, så var det måndag igen då. Ibland flyger tiden verkligen bara iväg. Förra veckan gick i princip till åt att ligga sjuk i sängen, vilket lett till att jag i dagsläget mår så mycket bättre. Lite hosta envisas vid att hänga kvar, men annars har jag mått helt bra idag.

I och med att det är måndag idag, har det betytt jobb, som vaje måndag, tisdag och onsdag kommer att göra den här hösten. Känns bra, och extra bra att dagen är över och att jag bara har tisdag och onsdag kvar den här veckan innan jag är ledig igen! :)


Vi har en sjukling i huset

Är väl på tiden att jag sticker in huvudet och säger 'Hej' igen. Ledsen att jag inte gjort det tidigare, men det är nämligen så att jag har åkt på någon mystisk sjukdom. Det varvar mellan feber och frossa, en täppt näsa och hosta, och ett huvud som vill sprängas. Med andra ord har alla sorters förkylningar som finns attackerat mig på en och samma gång.

Just nu ligger jag här inbäddad i sängen med hosta och en täppt näsborre (trevligt, jag vet! ;)), det minst jobbiga, förutom att jag börjar få träningsvärk i magen av all hosta. Men jag tänkte ändå titta in och låta er veta att jag lever. Nu ska jag återgå till min hundaelfte film under de här tre dagarna (som är ugefär det enda jag har orkat med), ni får ha det så bra så länge!


Augusti gick fortare än jag han med

Jaha ja, hej. Då var jag tillbaka då. Augusti blev en ganska tyst månad, får se hur jag känner för det nu. En sak som är nytt är i alla fall att jag i detta ögonblick sitter och skriver på min nya alldeles egna laptop, en HP Pavilion dv6- 1236eo, för att vara exakt. Det ni ;)

Ne, det får räcka för idag, är supertrött så nu tänkte jag faktiskt sova nu. Ni får ha det så bra så hörs vi nog i morgon, med ett förhoppningsvis roligare inlägg.

Update 23.07: Oj då, där ljög jag lite. Gick inte alls och la mig, eller i sängen låg jag redan men somna han jag inte med. Hörde en massa skratt ute i vardagsrummet som jag var tvungen att kolla upp. Och sen fastnade jag också framför tv:n. Så jag måste ju nästan helt enkelt bara tippsa om Roast på Bernts, riktigt roligt program! Nej, hörreni, nu säger jag minsan god natt igen (på riktigt den här gången).


RSS 2.0