En torsdagskväll

Jag har världens underbaraste pojkvän. Här sitter jag hemma alldeles ensam, det ända jag har framför mig är en tidig kväll och jobb klockan 7.00 i morgon bitti. Och så kommer älsklingen och knackar på dörren med en film i handen. Precis vad jag behövde. Vad bara en sån här liten sak kan lysa upp en hel kväll!


Sällskapssjuk?

Här sitter jag hemma hos Martin och har inget att göra. Familjen har åkt iväg på en familjesak och jag går runt här hemma själv. Kände inte för att följa med. Så jag försöker sysselsätta mig själv bäst det går, men nu börjar det faktiskt bli lite ensamt. Hittade den här bilden som är tagen på en grävling en 50 meter ifrån tomten. Tycker han är söt, men de ska visst vara lite farliga. Bita i benet och inte släppa föräns det knakar. Uh, vad vet jag? Jag skulle i alla fall inte ha något emot om han kom fram nu, lite sällskap skulle inte vara fel.


Nej, allvarligt nu, här går det ingen nöd på mig. Ska börja göra mig i ordning snart och åka och träffa Frida och Sofie för lite mat och en stor, jag menar stooor, uppdatering. Har inte träffats på evigheter så det ska bli riktigt kul!

Från räkor i smögen till kräftor i småland


Otroligt vackra smögen.


Hamnen.


Martin på klipporna.


Den godaste räkmackan jag någonsin ätit, trots generositeten med citron ;)


Jag & Martin i bilen.


Mamma och Julia på klipporna en blåsig dag. För blåsa kunde det!


I'm the king of the wooorld!


Sista dagen. Kvällssol från balkongen.


I "Sågis" där det först skulle det fångas kräftor för hand...


... och när det inte gick så fick burarna göra jobbet.


Gummistövlarna var på.


Och efter tio timmar vågade jag äntligen hålla i en. (Jag har gått och blivit en liten fegis med åren).


Framåt småtimmarna bjöds det äntligen på kräftor och årets första kräftskiva.

I'm hooome!

Nu är jag hemma igen, och den här gången för att stanna. Kom hem igårkväll från "Sågis", ett av våra landställen skulle man väl kunna säga. Man kan samla på sig ett par med skilda föräldrar ;)

Vi åkte från en vecka med räkor i Smögen till ett dygn med kräftor i "Sågis", Västervik. Ett stopp i i Göteborg hann vi också med på vägen. En intensiv vecka helt enkelt. Och en ännu mer intensiv sommar. Har försökt få med varje hörn av Sverige, med en början norrut  i Åre till en och en halv vecka på Fårö, en vecka i Burträsk, ner till Smögen på västkusten för att avslutas med en resa tvärs över landet till sågis och sedan hem igen. Men nu blir jag nog hemma ett tag. Ska bli skönt det med. Får hoppas att det blir fullt upp här med. Nu ska vi tex åka iväg och skjuta lerduvor. Vilket jag inte har provat på förut, så det ska bli kul! 

Update 20:08, lite bilder från dagen:


Första gången med ett gevär i handen, så lite handledning behövdes.


Ett gevär.


Martin är van så han klarade sig faktiskt sjäälv.


Våra måltavlor, lerduvorna.


Sen blev det en liten sväng in i skogen också där vi hittade lite svamp till en nattmacka.

Sommartider, sommartider, ack ljuva sommartider

Hej, alla glada sommartyper!
 
Sommarn är i full gång och att slå sig ner vid datorn och blogga är inte nr 1 på listan över allt jag vill hinna med just nu. Så bloggtorkan kommer hålla i ett tag. Men det är inget att hänga läpp över, för inte orkar väl ni heller sitta inne och dega framför datorn hoppas jag.
 
Just nu är jag iaf hemma för ett kort stopp och fyra dagars hårt arbete. Kom hem i onsdags från Norrland där jag och Martin har vart i en vecka hos hans mormor och morfar. Hann bara packa om väskan från Gotland innan vi far vidare. Tolv timmar tog det från att vi steg av båten i Nynäshamn tills vi satte fötterna på panet på Arlanda. Men jag gillare', sommarn för mig har alltid vart lika med att vara ute och fara. Så hemma stannar jag inte länge. I morgon klockan 7 inleds den sista dagen på jobbet tillsvidare och när jag kommer hem vid halv fyra då ska bilen fyllas och styras ner mot Smögen.

Jag hoppas att ni också har en underbar sommar, så hörs vi om när jag kommer hem igen!

Det kallas fredag

Idag har det vart soligt som aldrig förr, med undantag från en liten regnskur som kom på eftermiddagen. Men nu har det spruckit upp igen, så vi får hoppas att det fina vädret håller i sig. Jag och Martin åkte iväg en stund och fikade på "Kuten" ett tag och ikväll väntas det karaoke på Badrestaurangen. Får se om man ska våga sig upp och visa vilken talang som egentligen döljer sig under ytan. Haha, tillåt mig att skratta. När jag tänker efter så överlåter jag nog det till de andra. Blir bäst så.



Lite fika på Kuten.


Utsikten var ett vackert vallmofält.



Vallmo & blåeld längs med vägen.


En grind på vägen hem.


En dag på stranden

Idag har dagen vart helt stekhet. Har legat på stranden i timmar och nu när klockan börjar närma sig läggdags för alla 4 & 5-åringar så har man åkt på att vara barnvakt. Martin lagade pannkakstårta till middag och efter det har vi inte gjort mycket alls. Men att inte göra någonting alls är en väldigt underskattad aktivitet.

Här kommer lite bilder från dagen:

Jag och william på Sudersand här på Fårö.


Jag & Simon på sudersand.


Martins supergoda pannkakstårta! Gissa om man var mätt efter den!


Och sen en liten bild på min söta lilla "plånbok" som jag införskaffat mig på stranden idag. Så nu har jag äntligen någonstanns att lägga alla mina småpengar som svämmar över i plånboken.

Fårö

Nu har vi vart på ön i tre dagar, och det är underbart. Vädret gör det inte mycket sämre heller!  Vi anlände i måndags och har både hunnit med att traska runt i Visby en dag och vart på ön med sol, bad, spel och flundror. Det har verkligen vart härligt. Jag förstår verkligen inte de människor som åker utomlands på sommaren, när det finns så fina ställen i Sverige. Att lämna vårt avlånga land när det är som finast på året. Näj vet du vad, tacka vet jag fårö. Här kan man minsann alltid lita p att det är härligt!


Vid ringmuren i Visby i måndags
(Fler bilder kommer senare)

I'm gone

Hej allesammans! Är på mitt sommarparadis, Fårö, just nu. Det är därför jag inte hört av mig på länge. Tänkte bara kika in och låta er veta att jag lever. Kanske skriver ett lite mer intressant inlägg senare, nu är det dags för sängen och en tidig dag på stranden väntar i morgon.


Ha det så bra så länge! / Anna


RSS 2.0